Skip to main content

Vergoedingen en tarieven

De behandeling bij Psychologiepraktijk BUITENgewoon wordt geheel of grotendeels vergoed. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering.

Via zorgverzekering

Om voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

Heb je een naturapolis dan ligt de vergoeding doorgaans tussen 60-80% (je krijgt dus minimaal € 54,- en maximaal € 72,- vergoed per consult). Bij een restitutiepolis wordt doorgaans 100% vergoed. Ik adviseer u dit zelf na te gaan bij uw zorgverzekeraar voordat we van start gaan. Zo komt u niet voor verassingen te staan.
De zorgverzekeraar kan vragen om mijn BIG nummer en AGB code. Deze vind u onder de contactgegevens.

Zonder zorgverzekering

Uiteraard is het ook mogelijk om u zonder verwijsbrief aan te melden. In dat geval kunt u de kosten niet declareren bij de zorgverzekeraar. Het tarief voor onverzekerde zorg is € 95,00 per consult
Sommige problematiek zoals bijv. burn-out, aanpassingsstoornissen, relatie problemen, seksverslaving , zelfbeeld worden helemaal niet vergoed door de verzekeraar of enkel vanuit de aanvullende verzekering. Ik adviseer u contact op te nemen met uw verzekeraar om hier meer duidelijkheid over te verkrijgen.

Voordelen van contractvrij; 100% waarborging privacy, volledige vrijheid in behandelaar en behandeling en informatie gaat niet naar verzekeraar 

Tarieven

kennismakingsgesprek  kostenloos  45 minuten
Consult € 95,- 45 minuten
Email of telefonisch consult € 21,50 15 minuten

De huisarts kan verwijzen voor Basis GGZ. Behandeling in het kader van Basis GGZ wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Houd daarbij wel rekening met verrekening met het verplicht eigen risico. Na de intake kiezen we het best passende pakket afhankelijk van ernst, duur en complexiteit van je klachten.

De zorgverzekeraar vergoed een drietal pakketten. Deze pakketten bestaan uit een vastgesteld aantal behandelminuten voor een vaststaand tarief. Dit tarief blijft ongewijzigd ongeacht of de behandeling iets korter of iets langer duurt.

   
   
Pakket Kort (lichte klachten) € 522,13  294 minuten 5 consulten
Pakket Middel (matige klachten) € 885,01 495minuten 8 consulten
Pakket Intensief (ernstige klachten) € 1434,96 750 minuten 12 consulten
Onvolledig behandeltraject * € 228,04 120 minuten  

* Bij onjuiste verwijzing of vroegtijdig afgebroken behandeling

Betaling

Na afronding van het traject volgt een officiële eindnota voor het totale pakket dat u heeft gehad. Deze eindnota kan ingediend worden bij de zorgverzekeraar. Voor deze eindnota geldt een betalingstermijn van 30 dagen. U krijgt de factuur zelf en blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de betaling ervan.

Duur

Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 8 en 12 sessies; mijn ervaring vanuit het werken met het ‘Vat van Zelfwaardering’ is dat de duur meestal 5-6 sessies bedraagt.

Annulering

Bent u helaas niet in staat de afspraak na te komen dan graag 48 uur van te voren even contact hierover. Helaas ben ik anders genoodzaakt een tarief van € 45,00 in rekening te brengen.